Urheiluvedonlyönnin perusteet


Urheilusta on lyöty vetoa jo kauan. Voisi olettaa, että helpoilla ja niin sanotusti varmoilla kohteilla vedonlyöjä ei koskaan häviä rahaa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä varmoja kohteita ei ole olemassakaan. Urheiluvedonlyönnissä voi joko veikata niitä suurempia voittajasuosikkeja tai ottaa riskin isompien voittojen toivossa. Monesti kuitenkin käy niin, että ennakkosuosikki jääkin kakkoseksi ja voittorahat menevät sivu suun.

Suomessa voi pelata niin yksittäisiä otteluita kuin monen eri lajin yhdistelmiä. Yksittäisissä otteluissa voidaan veikata ensimmäisen maalin tekoaikaa, tekijää, yhteenlaskettua maalimäärää, tulosta kuin monia muitakin. On olemassa myös perinteisiä 1 X 2 -veikkauksia, jossa veikataan voittajaksi kotijoukkuetta (1), tasapeliä (X) tai vierasjoukkuetta (2). Yleisurheilun puolelta veikattavana löytyy niin voittajaa kuin voittoaikaakin.

Moniin peleihin on asetettu minimipanos. Panosta nostamalla myös mahdollisuudet suurempiin voittoihin nousevat. Sen lisäksi, jos haluaa tavoitella mahdollisimman isoja voittosummia, ei kannata pelata suosittuja kohteita. Jos pelaa jotakin vähemmän suosittua lajia, on muita vedonlyöjiä vähemmän, jolloin mahdollisuudet jopa pääpottiin ovat paremmat.

Suomessa voi veikata lähestulkoon mitä tahansa lajia mutta suosituimpia ovat jääkiekko, jalkapallon Valioliiga sekä moottoriurheilulajit, kuten Formula 1 ja rallin MM-sarja. Vetoa voi lyödä myös ulkomaisista kohteista kansainvälisillä sivustoilla, sillä Veikkaus toimii ainoastaan Suomessa.