Urheilulajit, joita voi seurata sport-baarissa


Sport-baarit tarjoavat mukavan ja rennon ympäristön seurata erilaisia urheilutapahtumia, oli kyseessä sitten olympialaiset, jalkapallon MM-kisat tai vaikkapa oman kotijoukkueen jääkiekko-ottelu. Ehkäpä suurin asiakasryntäys näihin urheiluravintoloihin kohdataan Suomen epävirallisen kansallisurheilun jääkiekon MM-finaaliotteluissa – siis ainakin jos Suomi sattuu olemaan mukana mitalipeleissä.

Myös välierien otteluissa alkaa kisayleisön jännitys jo käydä niin suureksi, ettei lätkää viitsi enää vain kotisohvalta käsin katsella, vaan on päästävä muiden kannattajien pariin. Jääkiekon Suomi-otteluiden aikana Suomen urheilubaareissa eletään kiihkeitä ja tunteikkaita hetkiä. Voiton kohdatessa riemu on tietysti ylimmillään, ja voittoa pitää luonnollisesti juhlistaa vaikkapa samppanjalasillisella. Tappion tullessa ilmapiiri on tietysti latteampi, mutta aina voi vaihtaa puheenaihetta jääkiekosta johonkin muuhun ja ryhtyä odottamaan seuraavaa matsia. Suosituimpia ovat tietysti maajoukkueiden ottelut Olympialaisissa ja MM-kisoissa, mutta myös jääkiekon paikallispelien seuraaminen on suosittua sport-baarien ajanvietettä.

Sanomattakin on selvää, että myös eräs nykyinen suomalaisten suosikkilaji, Formula 1 kerää sport-baarit täyteen innokkaita Räikkösen tai Bottaksen, miksei Rosberginkin kannattajia. Vauhdikas moottoriurheilu on parhaimmillaan suurella näytöllä tai valkokankaalla ja laadukkaan äänentoistojärjestelmän kanssa. Formulan lisäksi seurataan paljon myös luonnollisesti ralliautoilua ja motocrossia, joissa on mukana monta suomalaista mitalikandidaattia, kuten Jari-Matti Latvala.

Vaikka Suomi ei kansainvälisesti ole mikään jalkapallon suurvalta, niin myös tämän urheilulajien kuninkaaksi kutsutun lajin MM-kisat kyllä saavat meidätkin kokoontumaan urheiluravintoloihin, sillä Suomessa on paljon todellisia jalkapallon ystäviä. Toinen suosittu urheilulaji, joita usein seurataan suurilta tv-ruuduilta, on raviurheilu. Eri hevostapahtumat televisioidaan säännöllisesti ja Toton pelaajat kokoontuvat mielellään sport-baareihin jännittämään oman suosikkinsa puolesta. Raviveikkaus on Suomessa kasvattanut suosiotaan ja monissa sport-baareissa näytetään ravit reaaliaikaisesti, jolloin tilanne on periaatteessa sama kuin istuisi katsomossa. Lisäjännitystä peliin tuo tietysti oman vedonlyönnin seuraaminen.

Yksi sport-baarien etu on myös se, että niissä voi seurata myös harvinaisempia lajeja, joita ei välttämättä näytetä suomalaisilla televisiokanavilla ollenkaan. Tällaisia lajeja ovat esimerkiksi golf, keilailu, biljardi, hevosurheilu ja erilaiset pokeriturnaukset. Eurosport kuuluu urheiluravintoloiden vakiovarustukseen ja digitelevision aikana suomalaiset eivät enää katso niin paljon taivaskanavia kotonaan, joten sport-bar on hyvä paikka myös seurata Eurosportin lähetyksiä. Ja tietysti sport-baariin voi mennä itse pelaamaan vaikka biljardia tai dartsia tai muuten vaan juomaan vaikka oluen.