UEFA Eurooppa-liiga


UEFA Eurooppa-liiga on Euroopan maiden parhaiden seurajoukkueitten kilpailutaso, sitä pidetään yleisesti maailman toiseksi kovimpana jalkapallon seuratasojen liigana. Eurooppa-liigan voittanut joukkue kohtaa UEFA Super Cupissa Mestarien Liigan voittajajoukkueen. Eurooppa-liigaa on pelattu vuodesta 1971 lähtien nimellä UEFA Cup. Siihen osallistuvat perinteisesti ne joukkueet, jotka ovat menestyneet parhaiten kansallisissa sarjoissa, mutta jotka eivät pääse osallistumaan Mestarien liigan karsintoihin. Eurooppa-liigan maakohtainen joukkuekiintiö vaihtelee yhdestä neljään joukkueeseen per maa.

UEFA Eurooppa Liiga on suosittu ja seurattu urheilutapahtuma kaikkialla Euroopassa, ja juuri nyt on meneillään jännittäviä ottelukierroksia. UEFA:n otteluista näytetään toki parhaita pätkiä Suomen tv-kanavillakin, muta todellinen jalkapallon ystävä suuntaa askeleensa kohti lähimpää sport-baaria seuraamaan näitä loistavan tasoisia jalkapallo-otteluita kokonaisuudessaan. Urheilubaariin voi mennä vaikka isommalla kaveriporukalla, ottaa pöydän, tilata muutaman juoman ja lyödä vaikka pienen leikkimielisen vedon voittajajoukkueesta. UEFA:n liigassa on paljon tasaväkisiä joukkueita, ja voittajan veikkaaminen voi olla hyvin haastavaa. Lisävinkkiä vedonlyöntiin saa kuitenkin esim. Betsafen kertoimista, ja näiden avulla on helpompi päättää, minkä joukkueen puolesta haluaa lyödä vetoa. Vedonlyöntipalveluissahan pienemmät kertoimet tarkoittavat sitä, että kyseessäolevan joukkueen voittoon on useampi vedonlyöjä uskonut, näin ollen jos haluaa seurata, mihin joukkueisiin toiset luottavat, on paras valita pienikertoimisia vaihtoehtoja. Silloin mahdolliset voitotkin ovat tietysti pienempiä. Todellisia jättipotteja jaetaankin silloin kun joku suurikertoiminen joukkue voittaa ottelun.

UEFA:n otteluja on hauska seurata kavereiden kanssa sport-baarissa tai vaikka kotonakin. Jokin pieni oma vedonlyönti saattaa monesti tuoda hieman lisäjännitystä pelien seuraamiseen. Monille toisaalta riittää jo oman kotijoukkueensakin puolesta jännittäminen. Joka tapauksessa jalkapallossa on jotakin hyvin mukaansatempaavaa, muuten ei pysty selittämään lajin valtavaa suosiota niin pelikentillä, kotikatsomoissa kuin sport-ravintoiloissakaan.