Tulevia urheilutapahtumia


Urheiluvuosi 2016 on jo tähän mennessä ollut todella hengästyttävän kiireinen ja sellaisena se tulee jatkumaan vuoden loppuun asti. Suurimpana tapahtumana on tulossa Rion olympialaiset, jotka alkavat elokuun 5. päivänä avausseremonian merkeissä. Kisat jatkuvat melkein kolme viikkoa tarjoten kaikkea uinnista yleisurheilun kautta painiin.

Mukana on myös runsaslukuinen joukko suomalaisia urheilijoita. Suurimpia voittajasuosikkeja suomalaisista ovat painija Petra Olli sekä keihäänheittäjä Antti Ruuskanen. Myös uimari Jenna Laukkanen saattaa yllättää, sillä onhan hän kaksinkertainen Euroopan mestari.

Olympialaisten jälkeen alkavat jalkapallon MM-karsinnat, joissa joukkueet havittelevat pääsyä seuraaviin MM-kisoihin. Mukana karsinnoissa on myös Suomi, joka pelaa esimerkiksi yllättävästi EM-turnauksessa mitellyttä Islantia vastaan. Osa otteluista pelataan Suomessa, joten fanit pääsevät seuraamaan suosikkiensa otteita kotimaassa.

Jännitettävää riittää myös syksyllä ja talvella jääkiekon SM-liigan ja NHL:n alkaessa. Varsinkin tänä vuonna katse kiinnittyy nuoriin suomalaisiin lupauksiin, kuten Patrik Laineeseen ja Jesse Puljujärveen, jotka aloittavat ensimmäiset kautensa Pohjois-Amerikan kovatasoisessa liigassa.

Samoin talvella alkavat talviurheilulajit, kuten hiihto, yhdistetty, lumilautailu, alppihiihto, mäkihyppy ja monet muut. Suomalaiset puolustavat mestaruutta esimerkiksi lumilautailun Big Air -kilpailussa, jossa Roope Tonteri on onnistunut nappaamaan maailmanmestaruuden jo useana vuonna. Näissä lajeissa kilpaillaan MM-tasolla sekä maailmancupin voitosta.

Urheiluvuonna 2016 on tulossa niin paljon tapahtumia, että kyllä nyt urheilun ystäviä hemmotellaan. Suomalaisia löytyy lähestulkoon jokaisen lajin parista, joten jännitettävää riittää.