Oslon sporttibaarien tapahtumia


Norjalaiset ovat tunnetusti urheilufaneja, joten Norjan pääkaupungista Oslosta löytyykin hurja määrä erilaisia sporttibaareja. Suosituimpia näistä ovat Bohemen Sportspub, O’Reillys, Oslo Sportsbar, O’Learys ja The Times Bar.

The Times Bar on erityisesti urheiluväen suosiossa, koska siellä voi katsoa urheilua isolta valkokankaalta sekä myös, koska oluen hinta on kyseisessä baarissa maan muutoin varsin korkeaan hintatasoon nähden verrattain halpa. Jalkapallofanin valinta on erityisesti jalkapalloa näyttävä Bohemen Sportspub, jossa näytetään myös tulevien MM-kisojen karsinnat. Jalkapallon MM-karsinnat alkavat jo syksyllä 2016, joten jännitettävää riittää. Bohemen Sportspub on oslolaisen jalkapalloseura Vålerengan kotibaari, jonne seuran kannattajat kokoontuvat seuraamaan otteluita.

Myös irlantilaiset baarit ovat erikoistuneet jalkapallo-otteluihin, mutta toki niissä näytetään paljon muutakin urheilua. Osa irlantilaisista baareista on lähes pelkästään turisteja varten, joten ne eivät kuulu norjalaisten fanien suosikeihin. Lähes kaikissa sporttibaareissa kuitenkin näytetään myös elokuussa alkavia Rion olympialaisia, jotka tarjoavat urheilua melkein kolmeksi viikoksi. Moottoriurheilun ystävät taas odottavat jännittyneinä rallin MM-sarjaa ja Formula 1 -osakilpailuita.

Norja tunnetaan erityisesti talviurheilumaana ja baarit keräävät paljon väkeä talvisinkin, jolloin norjalaiset kamppailevat kärkisijoista niin hiihdossa, yhdistetyssä, mäkihypyssä kuin alppilajeissa.

Jääkiekko ei ole onnistunut saavuttamaan yhtä suurta suosiota Norjassa kuin naapurimaissa, mutta toki sporttibaareissa näytetään NHL-otteluiden lisäksi myös muiden sarjojen otteluita. Norjassakin pelataan jääkiekon sarjaa, jolle löytyy myös omat kannattajansa.