Julkkisten urheilubaarit


Sporttibaarit pitävät pintansa huolimatta muista vaihtuvista trendeistä. Urheilun ympärille kokoonnutaan tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä yksin tai kaveriporukassa. Laajan urheilutarjonnan ansiosta isoilta screeneiltä voi seurata mielenkiintoisia urheilutapahtumia vuoden lähes jokaisena ajankohtana.

Formuloita, lätkän sarjamatseja ja maailmanmestaruusotteluita, yleisurheilua, rallia, olympialaisia ja hieman harvinaisempiakin lajeja, kuten purjehdusta, rantalentopalloilua, pyöräilyä ja nyrkkeilyä, pyörii ruuduissa tiheään tahtiin. Urheilun ystäville riittää siis katsottavaa, kunhan sporttibaarit vain muistavat pysytellä ajan tasalla runsaissa urheilulähetyksissä.

Torilla tavataan

Suomalaiset ovat perinteisesti innokasta urheilukansaa. Vastaanottimien äärelle on keräännytty vuodattamaan tuntoja niin Seppo Rädyn keihäänheiton aikaan kuin myös Suomen Leijonien voittaessa lätkän maailmanmestaruus. Tasaisen hiljainen kansa ei säästele riemunkiljahduksia tai kyyneleitä kun kyseessä on urheilutapahtuma, jossa sinivalkoiset värit ovat esillä. Urheilu on suomalaisille vakava asia ja siihen tulee suhtautua asiaan kuuluvalla hartaudella.

Sporttibaarit ovat usein konstailemattomia ympäristöjä, joissa on tarjolla hanaolutta, mukavat tuolit ja isot ruudut urheilun seuraamista varten. Nälkä yllättää ainakin pidemmän session aikana ja baareissa tarjotaankin monesti helppoa baariruokaa. Tervetulleita ilmestyksiä sporttibaarien saralla ovat ilmettään puhdistaneet paikat, joissa ruokaan on panostettu urheilua unohtamatta.

Kuuluisuuksien kuppilat

Julkkikset ovat osakkaina monissa ravintolahankkeissa. Moni on taatusti kolunnut itse monet ravintolat ja kuppilat ja innostunut tuomaan ravintolamaailmaan oman säväyksensä. Maailmalla julkimoiden ravintolat ovat enemminkin sääntö kuin poikkeus. Justin Timberlake, Susan Sarandon, Quentin Tarantino, Robert de Niro, Charlie Sheen, Jennifer Lopez ja Chris Noth ovat vain muutamia ravintolan omistavista julkkiksista.

Sports Bar

Sporttibaarit ovat kasvattaneet viime aikoina suosiotaan. Penkkiurheilun kasvava suosio ja sporttibaarien konseptien laajentunut kirjo on nostanut pubit uudelle aallonharjalle. Sporttibaarien imago on muuttunut nuhjuisista baareista monimuotoisemmaksi, niiden asiakaskunta on perinteisesti mielletty nukkavieruissa verkkareissa pyöriviksi teineiksi mutta nykyisten sporttibaarien imago on täysin erilainen. Ne ovat tasokkaita, trendikkäitä mutteivät unohda sitä tärkeintä. Oli kyseessä sitten urheilubaari tai urheilulounge niin niiden tulee toivottaa asiakaskuntansa tervetulleeksi konstailemattomalla lähestymistavalla. Tärkeintä on hyvä tunnelma, sporttisuus ja laadukas palvelu. Urheilu sitoo kansan rivit yhteen pohjoisesta etelään ja maaseudulta kaupunkeihin.

  • 40/40

New Yorkissa sijaitseva 40/40 on Beyoncen aviomiehen Jay-Z:n omistama sporttilounge ja urheilubaari. Kyseessä on astetta fiinimpi urheilukokemus, jota ei ole kuitenkaan pilattu liialla hienostelulla. Paikan sisustus on mahtipontinen kuten räppärinä kuuluisuuteen ponnistaneen omistajan tyylikin. Tarjolla on eri loungeja hieman vaihtelevilla tyyleillä.

Ruoka on korkeatasoista mutta sopivaa mihin tahansa sportti-iltaan. Tarjolla on pientä naposteltavaa matsin ohessa mutta myös kolmen ruokalajin illallisia, kotitekoisen makuisia, suussa sulavia jälkiruokia ja alkupalalautasia jaettavaksi muiden urheilusta kiinnostuneiden kavereiden kesken. Paikan meininki perustuu urheiluun ja urheilukanava ESPN on auki liki aina. Baarissa on tarjolla lukuisia valmiita erikokoisille seurueille tarkoitettuja paketteja, jotka sisältävät tietyn määrän juomia ja ruokaa.

  • Cada’s poker & sports grill

Joe Cada on nykyisin ravintolayrittäjä mutta hänen aikaisempi uransa oli hieman toisenlainen. Cadasta tuli 22-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin pokerin WSOP turnauksen voittaja vuonna 2009, kun hän voitti 55 miljoonaa kruunua. Nyt Cadalla on kuitenkin uudet intressit ja pokerinpelaaminen on laitettu telakalle hetkeksi.

Joe Cada

  • Joe Cada

Cada perusti voittorahoillaan sporttibaarin ja alkoi työskennellä siellä. Hän ei ole kuitenkaan unohtanut täysin pelaamista, sillä sporttibaarin tiloissa on mahdollista pelata korttia. Joe Cada on kertonut pelanneensa pokeriammattilaisaikoinaan noin 80 tuntia viikossa mutta nyt hänen elämäntyylinsä on melko erilainen yrittäjämaailmassa. Hän kaipasi taukoa pokerinpelaamiseen, muttei ole kuitenkaan täysin valmis unohtamaan sitä. ”Jos inspiraatio löytyy vielä uudelleen, istahdan taas turnauspöytään”, sanoo Cada.

  • Lucha Loco

Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitseva Lucha Loco mainostaa itseään aitona taco-sporttibaarina. Sen takana häärivät Restmax ja ravintolakonkari Mehdi Younes. Lucha Locossa on rento meininki mutta laadusta ei tingitä. Sangriat, kunnon meksikolaiset ruuat ja jälkkärit on valmistettu hyvistä raaka-aineista ammattitaidolla. Viikonloppuisin kannattaa tehdä varaus, sillä meksikolaiset ravintolat keikkuvat nyt Helsingin suosituimpien ravintoloiden joukossa. Lucha Locossa ja muissa suosituissa meksikolaisissa nautitaan nyt autenttisia meksikolaisia herkkuja, ei Amerikasta levinnyttä tex-mexiä. Pienessä ja intiimissä ravintolassa ruuat voi nauttia vaikka baaritiskillä ellei pöydistä löydy tilaa.

Rentous, sporttisuus ja laadukkaat ruoka-aineet kulkevat käsi kädessä. Eletään aikakautta, jolloin sporttiset ravintolatkaan eivät voi sivuuttaa innostusta terveellisiin elämäntapoihin. Laatu, palvelu ja terveys ovat loistavia iskulauseita ravintolamaailmassa.