Jalkapallon Eurooppa cup


Jalkapallossa käydään Eurooppa cupia tai toisin sanoen Eurooppa-liigaa, jossa pelaa joukkueita eri puolilta Eurooppaa. Tällä hetkellä on edetty jo puolivälierävaiheeseen, joten suurin osa joukkueista on tippunut liigasta.

Puolivärieriin on päässyt myös HJK Helsingistä. HJK saa puolivälierässä vastaansa Beroen, joka tulee Bulgariasta Stara Zagoran kaupungista. Molemmat puolivälieräottelut käydään heinäkuussa 2016. Toinen Beroen kotikentällä ja toinen Suomessa HJK:n kotikentällä.

Yhtenä yllätyksistä voidaan pitää tallinnalaisen jalkapallojoukkue Kaljun pääsemistä välieriin. Kalju pelaa puolivälieränsä M. Haifaa vastaan. M. Haifa tulee Israelista.

Pohjoismaat ovat muutenkin hyvin edustettuna Eurooppa cupissa, sillä puolivälieriin tiensä ovat selvittäneet useammatkin joukkueet muun muassa Ruotsista ja Norjasta. Tukholman ja Göteborgin joukkueet saattavat taistella jopa kärkisijoista onnistuessaan. Myös EM-kisoissa hyvin pelannut Islanti on edustettuna Eurooppa cupissa ja sen puolivälierissä. KR Reykjavik saa vastaansa Grasshoppersit Zürichista, Sveitsistä.

Eurooppa cupin puolivälieristä menee jatkoon puolet jäljellä olevista joukkueista. Puolivälierien jälkeen aletaan pelata välieriä, semifinaaleja ja lopulta finaalipelejä, joiden jälkeen Eurooppa cupin voittaja selviää.

Täytyy kuitenkin huomioida, että Eurooppa cupissa eivät ole edustettuna esimerkiksi kaikki niistä joukkueista, jotka pelaavat Valioliigaa, Italian sarjoja tai Saksan sarjoja. Joukkueita on silti saatu mukaan mukava kattaus ympäri Euroopan, joten jännitettävää Eurooppa cupissa riittää myös näin suomalaisten näkökulmasta.